Helgen del 3

dags för dag 2:

Vaknade runt halv nio och gick ner för att äta frukost. Jag tycker det är svårt att äta frukost utomlands för de har ofta bara onyttigt att välja mellan, om man nu inte ville ha typ oliver och sånt men det äter jag inte, speciellt inte till frukost! haha

Sen sprang vi runt på stan några timmar, kollade på Hagia Sophia och Blå moskén, gick igenom Gülhane-parken och shoppade. På vägen tillbaka till hotellrummet köpte vi med oss baklava till fika på rummet. Vi gjorde iordning oss och åt sedan lunch på en resturang som låg vägg i vägg med hotellet, en vilda western resturang med mycket god mat.

Kl 15 skulle vi vara på hotellet där bröllopet skulle vara, så vi mötte upp farmor, farfar och farfars bror med hustru strax innan och åkte upp till takvåningen tillsammans. Fin utsikt, men hade varit kul om det var fint väder också! hahaha

Vi fick hälsa på Kadirs släkt, pussa på kinderna och vara artig. De var ju ganska många fler än oss för det var syskon, kusiner, fruar och män till dem och många vänner till Kadir och Tina.
Brudparet kom sen och satte sig vid ett bord så man fick fota dem och gratulera. Vi väntade på att vigselförättaren skulle komma så själva bröllopet skulle komma igång, och när han väl kom så förstod man inget han sa för killen som skulle fundera som tolk kunde typ ingen engelska. Men när cermonin var över blev det lite dans för brudparet och en tradition de hade var att brudens bror skulle fästa ett sidenband runt brudens midja, och sen hänga över ett sidenband över axlarna som man sedan skulle fästa pengar på, istället för bröllopspresenter.
När det var över och man hade fotat en massa blev det ringdans. Riktigt skoj men det var svårt i början för alla gjorde lite olika men killarna jag stod bredvid röknade och hjälpte mig med stegen. Efter ett tag gick vi därifrån, vi gick till hotellrummet och bytte om och satte oss sedan på en bar och drack lite innan vi gick iväg till resturangen där middagen och festen skulle vara.

På resturangen satte vi oss ner och samtalade och hälsade på alla andra igen. Det blev mat, lergryta med kebabkött, grillad lamm och kyckling och till det fick man bröd. Till det drack man vin, jag valde rosévin.
När alla ätit upp lyftes borden bort och det var ännu mer dans, men nu inte bara ringdans utan det blev lite som ute på krogen med "discomusik" om man nu ska kalla det för det och även några lugna låtar.
När det var dags för tårtan gick vi ut på gatan där det var fyrverkerier och Tina och Kadir skulle dela tårtan tillsammans. Den tårtan var riktigt god!!! choklad hela vägen ;)

Till tårtan blev det champagne och lite mer dans innan vi gick hem runt kl 23-23.30.

En riktigt rolig dag var det!!





































helgen del 2

Här kommer fler bilder från dag 1:












Helgen

Galet rolig helg har jag haft! Hade kanske varit lite roligare om jag åkt med några andra för pappa är helt emot Turkiet och turkar.

Dag 1:
Vi landade kl 5 på morgonen turkisk tid. Helt slutkörd för det gick inte att sova på planet för det var hur varmt som helst och jag hade på mig min ziperall.
När vi hade landat och skulle hämta väskorna blev det problem. MIN VÄSKA KOM ALDRIG!!!! Rapporterade att den inte kommit till personalen där och förklara vad jag hade i väskan och hur den såg ut. De skulle skicka väskan till hotellet när de hittat var den var.
1 timme senare skulle vi ta oss från flygplatsen till hotellet med metro och spårvagn (tram). Det gick bra eftersom inte många som är uppe kl 6 på morgonen.

På hotellet som låg mitt i smeten i gamla stan fick vi lämna in mamma och pappas väska och äta lite frukost. Sen tog vi en promenad runt området för att hitta hotellet där bröllopet skulle vara, vilket bara låg 100 meter bort.
Shoppade lite, kollade runt i kryddbasaren och stora basaren och frös i regnet.

När vi fick checka in på hotellet och komma in på rummet la vi oss på en gång och sov 3 timmar så man orkade med kvällen. Vi träffade Tina och Kadir på stan så jag kunde få köpa nödvändigheter så som tandborste, tandkräm och ett par skor eftersom jag bara hade kläderna på kroppen, joggingskor som läckte in och ingen tandborste. Fick låna en klänning av Tina att ha på kvällen så jag skulle klara första dagen utan väska.

Vi gick hem och duschade och gjorde iordning oss för att sticka iväg med Tina och Kadir för middag på nån fiskresturang i ett känt område i Istanbul. Riktigt god mat och massor med hög musik kändes väldigt inhemskt (säger man så??).


När vi kom tillbaka till hotellet runt halv tolv står min väska i receptionen!!! Jäklar vad glad jag blev!

Detta var första dagen, lägger upp några bilder men jag tror mamma har alla bilder från denna dag.











Utsikten från fönstret xD


lägger upp bilder från middagen när jag fått mammas bilder!

Dag 2 kommer senare

Måndag

Håller på och bakar bröd just nu. Blir goda små frukostbullar. Älskar verkligen hembakat bröd men har svårt att få tiden till att baka, men idag är jag ledig och har inga andra måsten!

Ska börja packa idag också, vi åker ju natten till fredag! Får se vad som åker ner i väskan, men måste ha plats över ifall jag hittar en massa snyggt där borta ;)


Men nu första ska jag fixa lunch!!

Söndag

Har varit en riktigt seg dag idag!

Igår vad jag iväg med Merci och spelade match (jag var reserv båda matcherna men jag hejade som en tok). Blev upphämtad vid södra station kl 5.30 och sen bar det av till kumla och sen ner till Nässjö. Fan vad jobbigt det är att sitta i en bil i 3 timmar med tom mage! Vi vann den matchen och det var riktigt stort för de har typ inte förlorat på hemmaplan på evigheter! Innan vi lämnade Nässjö för Jönköping käkade vi pizza och köpte godis på hemmakväll, de borde verkligen ha samma sorts godis på hemmakväll här i örebro!!!!!!!
I jönköping vad det slitigare. Vi förlorade vilket var välfigt förvånande för vi var så mycket bättre än dem!!!!

Hem till örebro kom vi kl 21. Lång dag!
Då blev det McFlurry och hyrfilm med Matilda!


Idag har jag *trumvirrvel* STÄDAT!! Vilken överraskning va? ;)
Behövde plocka undan en massa saker, byta bilder i min tavla över skrivbordet och byta lakan.

Tränade också nu på kvällen, skivstång/intervall 70. Såå skönt det är att träna, men har upptäckt att jag måste äta mycket mer när jag tränar. Äter alldeles för lite i jämförelse med vad jag gör av med.


Sitter nu i min grå ziperall och ska kolla på film och bara mysa!



onsdag

Älskar min mobil! hahahah

Ska sticka upp på stan en liten stund nu, har suttit och pluggat inför högskoleprovet ett tag nu så behöver komma ut en stund. Men var duktig förut och tog en joggingtur/powerwalk efter frukosten så jag är nöjd med mig själv idag. hahah. Ska på core sen ikväll, riktigt roligt har det blivit nu när man är starkare i bålmuskulaturen så man orkar göra alla övningar.




Tisdag

Igår var en ganska rolig dag för mig. Mina ziperalls kom, riktigt snygga men ack så stora! Tror inte det går att byta dem till mindre storlekar, får kolla upp det imorgon. Sen köpte jag en ny mobil igår! HTC Sensation blev det, en 20-års present till mig själv.
Så nu kommer förhoppningsvis kvalitén på bilderna vara bättre för det är 8 mpxl på den. Nu har jag mitt älskade wordfeud så jag kan hålla igång hjärnan långt in på natten ;)

Idag på bowlingträningen,
spelade 4 serier och fick:
serie 1 - 213
serie 2 - 203
serie 3 - 217
serie 4 - 126 <----- dåligt!!!!!!!!!!

Inte så stabilt spel men jag fick mer poäng än vad jag haft tidigare den här säsongen så det är en bra uppladdning inför helgen då jag ska till Nässjö och Jönköping med Merci på lördag och kanske

dubbelmatch i Lindesberg på söndag med Kometen.

Inte långt kvar till Turkiet nu, 9 dagar typ!



hittade denna på gamla mobilen, måste ha varit precis innan jag färgade det! Med tanke på det har jag köpt hårfärg så jag ska färga håret snart igen, blir fortsatt brunt men det var ett tag sen jag färgade det så det behövs uppfräschning!

Söndag

La över några bilder från mobilen till datorn.







Har inte så mycket att skriva, därför blir det bilder istället.
Avslutar inlägget med en liten insperationsbild som jag hittade på en blogg:


RSS 2.0