Helgen del 3

dags för dag 2:

Vaknade runt halv nio och gick ner för att äta frukost. Jag tycker det är svårt att äta frukost utomlands för de har ofta bara onyttigt att välja mellan, om man nu inte ville ha typ oliver och sånt men det äter jag inte, speciellt inte till frukost! haha

Sen sprang vi runt på stan några timmar, kollade på Hagia Sophia och Blå moskén, gick igenom Gülhane-parken och shoppade. På vägen tillbaka till hotellrummet köpte vi med oss baklava till fika på rummet. Vi gjorde iordning oss och åt sedan lunch på en resturang som låg vägg i vägg med hotellet, en vilda western resturang med mycket god mat.

Kl 15 skulle vi vara på hotellet där bröllopet skulle vara, så vi mötte upp farmor, farfar och farfars bror med hustru strax innan och åkte upp till takvåningen tillsammans. Fin utsikt, men hade varit kul om det var fint väder också! hahaha

Vi fick hälsa på Kadirs släkt, pussa på kinderna och vara artig. De var ju ganska många fler än oss för det var syskon, kusiner, fruar och män till dem och många vänner till Kadir och Tina.
Brudparet kom sen och satte sig vid ett bord så man fick fota dem och gratulera. Vi väntade på att vigselförättaren skulle komma så själva bröllopet skulle komma igång, och när han väl kom så förstod man inget han sa för killen som skulle fundera som tolk kunde typ ingen engelska. Men när cermonin var över blev det lite dans för brudparet och en tradition de hade var att brudens bror skulle fästa ett sidenband runt brudens midja, och sen hänga över ett sidenband över axlarna som man sedan skulle fästa pengar på, istället för bröllopspresenter.
När det var över och man hade fotat en massa blev det ringdans. Riktigt skoj men det var svårt i början för alla gjorde lite olika men killarna jag stod bredvid röknade och hjälpte mig med stegen. Efter ett tag gick vi därifrån, vi gick till hotellrummet och bytte om och satte oss sedan på en bar och drack lite innan vi gick iväg till resturangen där middagen och festen skulle vara.

På resturangen satte vi oss ner och samtalade och hälsade på alla andra igen. Det blev mat, lergryta med kebabkött, grillad lamm och kyckling och till det fick man bröd. Till det drack man vin, jag valde rosévin.
När alla ätit upp lyftes borden bort och det var ännu mer dans, men nu inte bara ringdans utan det blev lite som ute på krogen med "discomusik" om man nu ska kalla det för det och även några lugna låtar.
När det var dags för tårtan gick vi ut på gatan där det var fyrverkerier och Tina och Kadir skulle dela tårtan tillsammans. Den tårtan var riktigt god!!! choklad hela vägen ;)

Till tårtan blev det champagne och lite mer dans innan vi gick hem runt kl 23-23.30.

En riktigt rolig dag var det!!





































Kommentarer
Postat av: Felicia

åååh va kul! verkar vara superhärligt (: kul med annorlunda traditioner! :D

(och ooooh, moskén och hagia sofia skulle jag jääättegärna vilja se, haha nörd som jag är!)

2011-10-19 @ 21:13:48
URL: http://feliciadavidsson.wordpress.com
Postat av: Matilda

man hade ju velat vara en liten fluga på din axel och fått vara med på bröllopet! :D men ja, du vet ju vad vi har sagt om den där dealen ;) haha. paris och istanbul it is!

2011-10-21 @ 12:20:02
URL: http://matildamodigh.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0